Animatie

Wat is een animatie?

Een animatie kun je in twee soorten opdelen: 2D en 3D. Tweedimensionale (2D) animaties zijn het makkelijkst – en meestal ook het snelst – te realiseren, omdat een huisstijl en een logo vaak óók al in 2D opgemaakt is. Voor driedimensionale (3D) animaties moeten er eerst models gemaakt worden en moet alles gerenderd worden: dit is het proces van het omzetten van tekeningen naar realistische beelden. Daarvoor is zwaardere computerkracht nodig. Elke soort animatie dient zijn eigen doel en heeft zijn eigen kostenplaatje. Afhankelijk van jouw doelgroep en en jouw budget adviseren we je graag over de mogelijkheden.

Ontvang vrijblijvend advies

De vorige bedrijven gingen je voor:

  • Rutte Distillateurs
  • Oceanco
  • DPG Media
  • Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

ANIMATIEVIDEO’S

Een animatievideo is een video waarin de animaties volledig geïntegreerd zijn. Natuurlijk bestaan er animatiestudio’s die een losse animatie voor je kunnen maken, maar animaties zijn pas écht krachtig als ze bij het verhaal passen. Beeldspraak combineert de productie van video en animatie en kan zo van het begin af aan met je meedenken. Uiteindelijk komt dat het effect van de animatievideo ten goede.

WAT DOET ANIMATIE VOOR JE?

Het toevoegen van animatie heeft vooral een versterkende functie voor jouw videoboodschap. Wanneer wij een 2D animatie aan jouw video toevoegen leggen we als het ware een informatieve ‘laag’ over de video heen. Het effect daarvan is dat de kijker – of het publiek – de toegevoegde informatie beter opslaat. Dat komt omdat de informatie visueel is én omdat de toegevoegde waarde van de animatie bij het verhaal past. Het verschil tussen 2D en 3D animatie, is dat 3D animatie meer diepte toevoegt. Een 3D animatie lijkt niet zozeer op een ‘laag’ die je over een video heen legt, maar deze wordt juist geïntegreerd in het hele videolandschap. Dat komt omdat de animatie naast lengte en breedte ook diepte bevat. Deze animatievorm komt daardoor meteen realistischer over. Wil je een product vanaf een schets digitaal tot leven laten komen? En wil je er bijvoorbeeld omheen en doorheen kunnen ‘reizen’ op video, om alle aspecten ervan te belichten? Dan is 3D the way to go. Weet je nog niet precies wat voor animatie je wilt – of wat voor animatie je nodig hebt? Geen probleem! Wij voorzien je graag van advies, zodat jij de juiste keuze kunt maken.

ONDERSCHEID JE VIDEO(BOODSCHAP) MET ANIMATIE

Onderscheid je video(boodschap) door er een extra dimensie aan mee te geven. Niet
met een standaard animatie, maar juist met een animatie in jouw eigen huisstijl.
Beeldspraak zorgt ervoor dat je verhaal kloppend, én ook nog eens visueel
aantrekkelijk is.

 

Explainer video

Grow

Grow is een platform die kennis deelt m.b.t. online marketing, hierbij een van de afleveringen over data en hoe dit jou als bedrijf/organisatie kan helpen.

ANIMATIE IN EEN UITLEGPRESENTATIE

Beeldspraak maakt ook uitlegpresentaties met behulp van animatie; een originele manier van presenteren. Deze uitlegpresentaties zijn altijd kort en bondig. De animaties erin zorgen voor een visueel versterkend effect. Daardoor onthoudt de kijker de getoonde informatie ook beter. Bij Beeldspraak kunnen we uitlegpresentaties maken met een promotioneel of met een verduidelijkend karakter.

INTRO’S & OUTRO’S
Ben jij op zoek naar een sterke intro of outro om toe te voegen aan je video? “In herhaling zit kracht”, dat geldt óók voor videomarketing. Wil jij joúw video’s van extra professionaliteit voorzien? Kies dan voor een intro en een outro. Of voor één van beide.

Intro
Een intro is een sterke binnenkomer van joúw video bij het publiek. Hier ligt ook een gigantische kans om je logo – en misschien ook wel een tagline of slogan – treffend in beeld te brengen. Het is namelijk zo dat hoe vaker de kijker jouw logo voorbij ziet komen, hoe meer diegene zich, bewust en onbewust, met jouw merk verbindt. En hoe gaaf is het om je logo te animeren?!

Outro
Een outro voeg je aan het einde van jouw video(‘s) toe. Hier kun je ervoor kiezen om wederom jouw logo en een tagline of slogan te laten zien, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een call-to-action te doen. Roep je kijker op om jou of je bedrijf te gaan volgen op socialmedia. Of voeg een geanimeerde url-verwijzing toe voor je aankomende evenement. Wat je doelen ook zijn, we denken graag met je mee.

OP MAAT GEMAAKT

Ben je van plan om met animatie te gaan werken in je video? Dan kan Beeldspraak je daar volledig in voorzien. Hoewel animatie ook aan bestaande video’s kan worden toegevoegd, heeft het onze voorkeur om zo vroeg mogelijk in het proces betrokken te worden. Animatie werkt namelijk ondersteunend aan het verhaal. Zodra wij weten welke animatiestijl de voorkeur heeft, komt alles aan op het script. Bij een explainer video is de voice-over vaak leidend en worden hier de animaties bij bedacht. De voice-over kan zowel door ons als door de klant geschreven worden. Een veelvoorkomende werkwijze is dat de klant zijn of haar verhaal schrijft en dat wij daar een goedlopend voice-over verhaal van maken. Daarmee maken we ook direct de vertaling van het verhaal naar de animatie kloppend.

Contact

Contact opnemen

Neem contact op
Meer weten?