Wat bereik je met een wervingsvideo

Door effectieve content te creëren in je personeel wervingsvideo kun je snel, kort en krachtig de juiste kandidaat aanzetten om te solliciteren. Die effectieve content bestaat uit een boodschap, een verhaal. Het is met een wervingsvideo de bedoeling dat toekomstige werknemers enthousiast worden om bij jou te komen werken.

Effectieve content maken voor een wervingsvideo

Je video effectief maken doe je met maatwerk content. De potentiële kandidaat bedien je tot in de puntjes met zinvolle informatie. Hij of zij krijgt daarmee heel snel een beeld van het bedrijf. Wie ben je, wat doe je en voor wie. Je kunt de bedrijfscultuur weergeven en de sfeer op de werkvloer. Laat een medewerker aan het woord en probeer zo concreet mogelijk de functie en taken te laten zien. Vertel over de verantwoordelijkheden die de nieuwe medewerker krijgt. Hoe specifieker het beeld en geluid is toegespitst op de doelgroep, hoe groter de kans is dat de ideale kandidaten gaan solliciteren. Het scheelt je ongelooflijk veel tijd en energie omdat je alleen maar hoeft te vissen waar de vissen zitten. Nooit meer een volle mailbox met zinloze sollicitatiebrieven en cv’s.

Waar publiceer je de wervingsvideo die ook wel recruiting video wordt genoemd?

Oké, je bent vast overtuigd van het nut. En waar ga je de wervingsvideo plaatsen? Op welk medium? Waar zit je doelgroep? Op social media, zo ja waar, op welk platform? Of wil je dat de video op websites van uitzendbureaus komt te staan? Uiteraard geven wij advies over hoe je de wervingsvideo doeltreffend en dus binnen de primaire doelgroep kan verspreiden.

Wat zijn de kenmerken van een wervingsvideo? Nog even op een rijtje:

  •  Pure en waarheidsgetrouwe videobeelden
  •  Weergave van de mogelijkheden binnen het bedrijf
  •  De kernwaarden, sfeer en indruk van het bedrijf
  •  De video kan exact aansluiten op de doelgroep
  •  Publicaties op verschillende kanalen mogelijk
  •  Heel gericht het juiste personeel vinden

Wil je meer informatie? Een vrijblijvende offerte? Of wil je weten waar we nog meer in gespecialiseerd zijn? Bekijk dan onze mooie klantcases!

Bekijk onze cases