Webserie

Webserie laten maken?

Een webserie is een videoserie die via een online videoplatform of via een streamingdienst zoals Netflix of Videoland wordt uitgezonden. Een webserie kan daarom ook wel een internetserie worden genoemd. De video’s ervan blijven – anders dan bij traditionele televisiekanalen – altijd zichtbaar op het internet. Het komt steeds vaker voor dat bedrijven een eigen webserie willen (laten) maken. Zo ontwikkelde Beeldspraak voor Campina bijvoorbeeld een webserie tijdens de Olympische Spelen; met Klaas van Eerden, Steven van Brunswijk & Celine van Gerner. Wil jij ook de mogelijkheden van een webserie voor jouw merk, product of bedrijf verkennen?

Ontvang vrijblijvend advies

De vorige bedrijven gingen je voor:

  • Rutte Distillateurs
  • DPG Media
  • Oceanco
  • Logo van der Valk Exclusief

WEBSERIES EN WEBISODES

Webseries en webisodes. Twee nieuwe termen, maar het zijn vóóral ook termen die nieuwe kansen met zich meebrengen. Waar je vroeger zendtijd bij traditionele media moest inkopen voor een flinke som geld – en maar moest afwachten wie jij met jouw videomateriaal en boodschap bereikte, kun je nu veel gerichter communiceren. En niet alleen dat, je kunt tegenwoordig ook direct al feedback op je videocontent ontvangen. Series worden webseries. Episodes worden webisodes. Met als bijkomend voordeel dat het het internet veel ‘maakbaarder’ is dan traditionele media. Je hebt een internetserie helemaal zelf in de hand, waardoor je ook sneller en meer wisselende content met je kijkers kunt delen.

STREAMINGDIENSTEN

Streamingdiensten zoals Netflix en Videoland zijn sterk in opkomst. Het aantal kijkers neemt alsmaar toe. Gelukkig zijn óók deze platformen continu op zoek naar frisse, nieuwe content. Beeldspraak kan jou helpen door bijvoorbeeld mee te denken over product placement; dit is het gemerkt of ongemerkt in beeld brengen van een product, dienst of logo in een bestaande serie – of we kunnen je helpen door mee te denken over een algehele videoserie die geschikt is voor de streamingsdienst waarop je wilt verschijnen. Geen wens is te gek en geen droom is voor ons te groot. We helpen je graag buitengewone resultaten te behalen met jouw webserie.

EEN ‘LEVEND PROJECT’ IN DE VORM VAN EEN WEBSERIE

Heb je een groot project in de startblokken staan? Één waarvan je nu al weet dat deze langere tijd gaat duren? En wil je daarbij jouw publiek, stakeholders en misschien zelfs ook wel jouw medewerkers betrokken houden? Dan kun je aan de slag gaan met een webserie in de vorm van een wekelijkse videorapportage. Of, als je onderwerpen hebt waarover je gewoonweg meer wilt vertellen, dan kan Beeldspraak je daarbij helpen! Met een een webserie die helemaal aansluit op jouw wensen, op jouw budget en op jouw uiteindelijke doel. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Webserie

Van der Valk Restaurant ID - Schol

Van der Valk heeft in 2019 geïnvesteerd in een eigen webserie, waarbij elk kwartaal een nieuw gerecht wordt uitgelicht concern breed; genaamd Restaurant ID.

Webserie

Rijbewijsje met Nienke Plas

Ter promotie van een nieuwe rijschool gaan BN-ers opnieuw zijn of haar rijbewijs opnieuw halen, gaat het ze nog gemakkelijk af?

EEN WEBSERIE MAKEN: HOE GAAN WE TE WERK?

Net als bij iedere andere productie van Beeldspraak kijken we altijd eerst naar jouw gewenste doelgroep en je wensen. Vanaf dit vertrekpunt maken we een voorstel en werken we gezamenlijk een format uit tot een volledige webserie. Dit kan een miniserie zijn of een serie van 8 tot 12 afleveringen. Afhankelijk van het gekozen format helpen wij jou om dit format bij verschillende streaming platformen aan te bieden. Nadat we het platform hebben bepaald beginnen we met de productie van de webserie. Dat verloopt voor iedere webserie weer anders. Voor de productie kan van alles geregeld worden. Dat kan zijn: het regelen van acteurs; het regelen van figuranten; het kiezen en regelen van locaties; costumes, visagie, et cetera. Helemaal tot aan het technische gedeelte waarbij we de inzet van de camera’s gaan bepalen. Als het eerste seizoen gefilmd is gaan we naar de postproductie en gaan we alle beelden aan elkaar monteren. Zo zorgen we ervoor dat er een echte webserie ontstaat.

SNACKABLE CONTENT

Het leuke van deze vorm van video is dat je een webserie via verschillende social media kanalen aan kunt kondigen en van daaruit direct kunt doorverwijzen naar de plek waar de webisodes live komen te staan. Die aankondigingen kun je het beste doen met kleine snippets, ook wel teasers genoemd. Deze geven een korte preview van wat de kijker te wachten staat. Geen zorgen, je hoeft natuurlijk niet zelf te knippen en te plakken in videomateriaal. Die snippets leveren wij jou aan als snackable content! Gebruik snippets voor, tijdens en na de livegang. Je kunt er eindeloos mee aan de gang. Wij houden rekening met het videoformaat van alle platformen. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is te posten!

Vandaag nog beginnen? Neem contact met ons op!

Contact

Contact opnemen

Neem contact op
Meer weten?