Drechtsteden energie

Klimaatweek

Aanleiding

1

Doelstelling

Het doel van deze reeks aan video’s is om mensen bewust te maken en betrokken te raken bij klimaatinitiatieven.

 

 

2

Oplossing

Het ontwikkelen van een webserie van vijf afleveringen, waarbij we verschillende doelgroepen aanspreken.

 

 

3

Resultaat

We zien verschillende initiatiefnemers spreken die zelf veel met verduurzaming bezig zijn. Hierdoor informeren we de mensen uit de regio over de mogelijkheden binnen duurzaamheid en wat je zelf kunt doen.

Wie is de klant?

Wie is Drechtsteden energie?

De Klimaatweek staat voor het vergroten van bewustzijn en actie omtrent klimaatverandering in Nederland. Het is een periode waarin activiteiten worden georganiseerd om mensen te informeren en aan te moedigen om milieuvriendelijke keuzes te maken. Het doel is om klimaatbewustzijn te bevorderen en betrokkenheid bij klimaatinitiatieven te vergroten.

Smart Delta Drechtsteden

Kernwaardes

De volgende duurzame kernwaardes, zijn cruciaal voor het bedrijf

Voeding

Duurzame voeding verwijst naar voedselproductie, distributie en consumptie die rekening houdt met ecologische, sociale en economische aspecten om de gezondheid van mensen, dieren en de planeet te waarborgen.

Vervoer

Duurzaam economisch verwijst naar een economisch systeem dat niet alleen gericht is op winst, maar ook rekening houdt met sociale en milieukwesties om een evenwichtige en veerkrachtige economie te bevorderen.

Economisch

Duurzaam economisch verwijst naar een economisch systeem dat niet alleen gericht is op winst, maar ook rekening houdt met sociale en milieukwesties om een evenwichtige en veerkrachtige economie te bevorderen.

Verbruik

Duurzaam verbruik verwijst naar een patroon van consumptie waarbij men bewust keuzes maakt om de impact op het milieu te verminderen, bijvoorbeeld door het verminderen van verspilling, het gebruik van herbruikbare producten en het selecteren van milieuvriendelijke opties bij aankopen.

Concepting

Al deze kernwaardes zijn verwerkt in losse thema video’s waarbij we dieper ingaan op de onderwerpen. Iedere video heeft een introductie over het thema, vervolgens gaan we de straat op om de bevolking te ondervragen over de desbetreffende thema’s en als laatste reageert de initiatiefnemer hierop en wat zijn of haar tips zijn met betrekking tot duurzaamheid. 

Klimaatweek Aflevering 2

Duurzaam vervoer

“Als consument moet je verantwoordelijkheid nemen voor je leefomgeving”

Klimaatweek Aflevering 3

Duurzaam economisch

“Al die maatregelen hebben geleid tot een belachelijk lage energienota”

Klimaatweek Aflevering 4

Duurzaam ambitieus

“Het moet anders kunnen, beter, duurzamer.”

Klimaatweek Aflevering 5

Duurzaam Verbruik

“Mensen gooien, vind ik, te snel wat weg”

VIDEOCONTENT MET BEREIK

Productie waarden

  1. Unieke video stijl
  2. Filmstudio
  3. Presentator
Contact

SPREKEN WIJ JE AAN OF HEB JE EEN VRAAG?

Neem contact op met Yorick
Meer weten?