Livestream

Wat is een livestream?

Livestream, live stream of live streaming wordt steeds belangrijker in een tijdperk waarin niét iedereen zich altijd op dezelfde plek bevindt, maar waarin je wél iedereen verbonden aan het doel – en aan elkaar – wilt houden. Denk bijvoorbeeld aan hybride werken en aan workshops en/of cursussen, maar ook aan: bedrijfsevenementen, presentaties, webinars, theaterproducties, talkshows, DJ-livesets of zelfs een pubquiz! Wij helpen je graag om jouw idee naar een livestream te vertalen.

Ontvang vrijblijvend advies

De vorige bedrijven gingen je voor:

  • DPG Media
  • Schoonenberg HoorSupport logo
  • Van der Valk

WAT IS EEN LIVESTREAM PRECIES?

Een livestream houdt letterlijk in dat je live presenteert of bezig bent en dat dit tegelijkertijd over het internet gestreamd wordt, zodat publiek vanuit huis of andere locaties ook mee kan kijken. Daarnaast wordt een livestream meestal ook opgenomen en kan deze – achteraf – in zijn geheel nog een keer gecommuniceerd worden of tot een aftermovie worden verwerkt. Een livestream productie wordt met één of meerdere camera’s gefilmd, waarbij de uiteindelijke keuze vooral afhankelijk is van de gekozen setting en het doel. Beeldspraak adviseert je hier graag over.

LIVE STREAMING WORDT STEEDS BELANGRIJKER

We leven en werken steeds meer geografisch verspreid. Het internet verbind ons met elkaar. Daarover communiceren we. Dat deden we al met tekst en afbeeldingen, maar ook video wordt daarin steeds belangrijker. Wie bijvoorbeeld niet fysiek kan deelnemen aan een workshop, cursus of evenement, kan dankzij een livestream toch meekijken en meedoen – en heeft eventueel nog de keuze om deze later terug te kijken. En webinars met een livestream zijn bijvoorbeeld een uitstekend middel om betrokkenen op de hoogte te houden van wat er speelt. Wil jij ook live streaming in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op en dan adviseren we je graag – en geheel vrijblijvend.

 

Livestream

Brabants Dagblad

Vanwege Covid-19 was een groot behoefte om de show aan een groter publiek tentoon te stellen, daardoor is er besloten een livestream aan toe te voegen zodat er toch meerdere mensen de show konden meemaken!

Brabants Dagblad

Achter de schermen

We weten nu wel hoe het eindproduct eruit ziet, maar achter de schermen gebeurd er ook erg veel.. Zien hoe dat eraan toe gaat? Bekijk de video.

BEELDSPRAAK ONTZORGT

Als je de betrokkenheid tijdens een livestream hoog wilt houden en daar óók nog een belangrijke boodschap aan toe te voegen hebt, wil je liever niet dat je publiek afgeleid raakt door technisch gedoe. Bij een livestream heb je vaak heel wat apparatuur nodig. Daarbij kun je denken aan (draadloze) microfoons, verlichting, videoschermen en geluid. Hier kan Beeldspraak ondersteuning en zelfs volledige ontzorging voor aanbieden. Door de combinatie van video, licht en geluid maak je het plaatje compleet. Wil je liever zelf niet in beeld? Wij beschikken over een groot aantal presentatoren of presentatrices die jouw verhaal kunnen vertellen. Of we kunnen ervoor zorgen dat een presentator of presentatrice jou interviewt om zo de gewenste informatie over te brengen op de kijkers. Je kunt jouw livestream volledig door Beeldspraak laten verzorgen.

HOE WE TE WERK GAAN

Het begint altijd met de vraag: “Waarvoor is de livestream bedoeld?” Op basis van het antwoord kaderen we af hoeveel camera’s er nodig zijn; welke andere apparatuur we daarbij nog nodig hebben, en op welk platform we gaan streamen. Dit heeft namelijk allemaal invloed op de uiteindelijke productie.
  1. Wat? Regiedraaiboek ontwikkelen
  2. Wie & waar? Productiedraaiboek ontwikkelen
  3. Hoe? Technisch draaiboek ontwikkelen
  4. Livestreamen!
Contact

Contact opnemen

Neem contact op
Meer weten?