Kortom: het online plaatsen van video’s met als doel een zo groot mogelijk bereik creëren. Door de reacties, zoals waarderingen, reacties op berichten en natuurlijk door het delen, kun je met indrukwekkende filmpjes wel eens een enorm bereik hebben, soms niet te voorzien hoe groot. En dat terwijl dit marketingmiddel waarin je heel compact een boodschap overtuigend kan laten overkomen in verhouding heel voordelig is. Maar het gaat niet alleen om werven van klanten en opdrachten, het kan net zo goed een voorlichtingsfilmpje zijn of een informatieve film.

Social video: gemakkelijk en goedkoop

Eén keer een goede film laten maken en veel traffic op social media creëren. Natuurlijk plaats je hem op je website en is YouTube bij uitstek het videokanaal. Maar wat dacht je van Vimeo, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn? Zet je videofilmpje breed in op social media en creëer met uniek materiaal likes, volgers, bereik en vind potentiële klanten met social video’s.

Wat levert social video voor jou op?

  • Uniek videomateriaal
  • Effectieve vorm van videomarketing
  • Traffic van en naar je website
  • Voordelig marketingcommunicatiemiddel
  • Video verhoogt de vindbaarheid in Google
  • Professionele uitstraling
  • Geloofwaardigheid

Videoplatform Youtube

De masterwebsite op gebied van Social Video is uiteraard het videoplatform Youtube. Op deze website, staat de grootste videocollectie en is de meest bezochte videowebsite die er bestaat. Ongelooflijk populair. Over vrijwel ieder onderwerp is wel een video te vinden. En dagelijks worden er ook video’s ‘voorgesteld’ om te bekijken. Als je bedenkt dat Google de meest bezochte website ter wereld is en YouTube op de tweede plaats staat, is het niet moeilijk te bedenken dat deze twee platformen graag bediend willen worden met een optimale vindbaarheid.

Het wordt tijd om jouw marketingstrategie eens onder de loep te nemen en te bekijken kijken of social video’s daarbij van toegevoegde waarde zijn.

Waarom Beeldspraak?

De expertise van Beeldspraak gaat verder dan het maken van videocontent. We denken mee voor het beste idee, geven advies, we schrijven scripts en we begeleiden het hele traject.

Wil je weten hoe we precies werken?

Neem een kijkje achter de schermen