Werkelijk alle communicatie-uitingen worden in één klap weggeblazen als je praat over de impact van een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo. Wie ben je, wat doe je, voor wie en wat levert het de klant op. BAM, alles in 1 minuut volkomen helder. Wat de voordelen zijn van deze krachtpatser? Veel leesplezier met ons eerste blog.

Een goed begin is het hele werk

De kracht zit in een goed begin. Overigens mag de film best langer zijn hoor dan die ene minuut, dat is natuurlijk helemaal afhankelijk van de doelstelling die je hebt bij het maken van een bedrijfsfilm. De kijker heeft maar een fractie van een seconde nodig om beelden te begrijpen en er een mening over te vormen. Super spannend natuurlijk want het kan twee kanten op. Als het begin van je bedrijfsfilm niet spectaculair is, ben je de kijker binnen enkele seconde kwijt. Je móet knallen door al meteen spanning op te bouwen.

Ben je er nog? Dan doet onze blogger het goed. Een goed begin is het hele werk, dat geldt ook voor film. Ga dit maar eens na bij je eigen kijkgedrag. Als de bedrijfsvideo niet vanaf het begin boeit, als je niet ‘gepakt’ wordt, dan ga je verder geen moeite meer doen. Of weet je nog? Toen bij die bedrijfspresentatie in dat zaaltje toen je aandacht al snel weg zakte en je alleen bleef zitten uit beleefdheid. Saaie beelden kunnen niet meer. Het is 2019 en de mogelijkheden zijn oneindig, je bent je doelgroep een topfilm verschuldigd.

Beeld en spraak

De kracht zit in de tekst, in de spraakopname dus. Live gesproken of met een voice-over. Beeld en geluid versterken elkaar. What’s your story? Wat is het verhaal van jouw bedrijf? Wat is de kern van jouw boodschap. Het lijkt simpel maar zonder een goed doordacht concept en een goed filmscript wordt het een gekunstelde bedoening. Sorrryyy voor iedereen die zijn best doet, maar als beeld en spraak niet perfect zijn afgestemd, raak je mensen niet in hun hart.

Storytelling

De kracht zit in storytelling. Met een pakkend begin, een boeiend midden en een spectaculair eind. Als je verhaal dan ook nog herkenbare personages, problemen en emoties bevat – volgens ons een absolute voorwaarde – dan heb je die krachtpatser van een bedrijfsfilm te pakken. Wat ook zo mooi is als je persoonlijk verhaal gebruikt: je product of je dienst én het bedrijf krijgt een gezicht. Het is niet langer een onpersoonlijke organisatie, maar een bedrijf met een geschiedenis, doelen, problemen en successen. Een bedrijf dat gerund wordt door echte mensen zoals jij en ik. Het raakt de ontvanger en BAM dat is wat je wil. Impact.

Zo is wel even genoeg. We hebben natuurlijk nog veel meer over onze krachtpatser te vertellen. Daarvoor kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Als iets je passie is dan raak je daar niet over uitgepraat. Hebben wij je in dit blog werkelijk tot het eind weten te boeien? Zie je… dat lukt ons ook bij het maken van bedrijfsfilms.

Bedrijfsfilm laten maken