Allereerst: Goed idee! Nu nog een studio boeken om je idee tot werkelijkheid te kunnen maken. ‘Google.. foto film studio..’ Resultaat ‘’Beeldspraak.tv: Onze nieuwe foto-/filmstudio is af!’’ Je hebt gevonden wat je zocht en boeken maar!

Wat zou jouw idee dan kunnen zijn?

Dat zouden meerdere dingen kunnen zijn zoals: een videocast, een productvideo, een presentatie video en nog veel meer. Maar over deze drie gaan we het vandaag hebben. Maar eerst: Wat is het nut van een studio? 

Wat is het nut van een studio

Het zit hem in de limbowand. Een wand met afgeronde hoeken waardoor het, zeker op beeld, de illusie geeft dat het een oneindigende ruimte is. Hierdoor kan je een beeld creëren dat je met een andere achtergrond niet kan bereiken. 

In een studio heb je ook geen last van lichtinval van de zon of windhozen die de geluidsopnames verstoren. Kortom het is een controleerbare ruimte waarbij je alles naar jouw idee kan maken. Zo kunnen er ook decors gebouwd worden en eventueel green screen opnames gemaakt worden. 

Of je nu een productvideo op wilt nemen, videocast, videoclip, instructievideo, fotoshoot of presentatievideo in een foto-/filmstudio is dat allemaal mogelijk.

 

Waarvoor gebruik ik een foto-/filmstudio?

 

Videocast (podcast i.c.m. video)

Een videocast! Wat is dat dan? Een videocast is simpelweg een podcast waarin video wordt gebruikt. Hierbij is video een sterke aanvulling op wat er wordt verteld in een podcast. Door beeld bij het gesprek te voegen betrek je de luisteraar, hierna te noemen: de kijker, meer bij het gesprek. Dit zorgt ervoor dat de kijker je verhaal beter volgt en creëert een hechtere band tussen jou en jouw publiek.

Hoe je dit visueel in wilt vullen is geheel aan jou. Doe je dat met een kale studio en twee stoelen of pak je uit en bouw je een tot op een tafelplantje gevuld decor. Het is allemaal mogelijk. Ook als je kijkt naar camera gebruik. Hier kan je spelen met filmen vanuit meerdere hoeken of ook wel een camera vanaf boven om artikelen op tafel te laten zien. 

Productvideo’s

Wat is een productvideo? Een productvideo is een video die visueel de voordelen van een product laat zien. Veel product video’s laten zien wat de unieke aspecten zijn van een product maar een belangrijk ding wat een goede productvideo echt onderscheidt is laten zien wat voor oplossingen het product biedt aan een probleem. 

Wat maakt een productvideo een goede productvideo?

Als vuistregel omvat een goede productvideo het volgende:

  • Herkenbaarheid
  • Een interessant verhaal en intonatie
  • Een passende lengte: Lang genoeg om het de voordelen goed uit te leggen maar tegelijkertijd ook kort genoeg om interessant te blijven.
  • Professionaliteit

Een studio is een van de weinige geschikte locaties voor productvideo’s. In productvideo’s wil je eigenlijk alleen het product zichtbaar hebben en verder niks dat kan afleiden. Doordat de studio wit is De aandacht volledig gefocust op het product.

Presentatie video’s 

Tot slot de presentatie video’s! Na je zoektocht op google, op zoek naar een studio voor de opnames voor jouw presentatie video’s, ben je op het punt dat je niet weet wat de invulling moet zijn van je video. Wat maakt een goede presentatie video en waarom heb ik nou hiervoor gekozen?

Presenteren is niet voor iedereen even makkelijk. Heel verrassend is dat niet. Publiekelijk spreken is een van de grootste angsten van de mens. Presentatie video’s vergemakkelijkt dit proces. Je presenteert richting de camera waarna alle fouten en zichtbare onzekerheden eruit gepoetst of wel bewerkt kunnen worden. Je presentatie hoeft dus niet in een keer goed te gaan. 

Ook kun je plak beelden gebruiken om niet de gehele presentatie in de spotlights te staan. Dit helpt ook bij het interessant blijven voor de kijker. Met zowel statisch als dynamisch beeld kun je visueel kenbaar maken waar je op dat moment over spreekt. 

Je kan deze presentatie bij wijze van spreken overal opnemen maar het komt het meest professioneel als je dit in een studio opneemt. Hiermee creëer je rust op het beeld van de kijker waardoor jouw verhaal het beste overkomt. Een studio leent zich ook om green screen opnames te maken. Hierdoor presenteer jij niet meer maar wordt jij de presentatie. 

 

Studio huren

‘Google.. foto film studio..’ Resultaat ‘’Beeldspraak.tv: Onze nieuwe foto-/filmstudio is af!’’ Je hebt gevonden wat je zocht en boeken maar!