Je kunt er eigenlijk als ondernemer niet meer omheen want video’s horen thuis in je marketingcommunicatie. Niet ‘eigenlijk’. Ze horen er gewoon. Punt. Als je bedenkt welke mogelijkheden er zijn en wat het resultaat is, dan kun je er niet meer onderuit.

Laten we alleen even de voordelen van een videofilm op je website uitlichten. Er zijn natuurlijk tig manieren om je boodschap over te brengen. Denk ook aan bijvoorbeeld een social video, instructiefilm, wervingsvideo, aftermovie, maar we gaan hier alleen even in op een video in de vorm van een bedrijfspresentatie waarmee je de potentiële klanten kan imponeren. Als onderdeel van je marketingstrategie.

De voordelen van een professionele videofilm op je website:


Bezoekers blijven langer op je website

Gaan we dit verder toelichten? Nee, bollebozen hebben dit al uitgezocht en in cijfers uitgedrukt. Wij nemen deze positieve resultaten direct aan. Het is ook logisch. Mensen blijven niet alleen langer op je website doordat het filmpje helemaal wordt afgekeken (als het boeiend genoeg is uiteraard), maar ook omdat je de kans krijgt te imponeren. Je kunt mensen ráken met film. Binnen een minuut weten ze of ze goed zitten bij jouw bedrijf. Met een video op je website krijg je de kans om direct een binding met de bezoeker van je website te krijgen. 1-0 dus.

Een film wordt als eerste bekeken

Denk maar aan je eigen gedrag als je een website bezoekt. Ga je dan eerst alles zitten lezen over missie en visie en de pagina ‘Over ons’ uitspitten? Welnee, je bekijkt de bedrijfsfilm en daarna kijk en klik je verder, maar de beelden en het verhaal van je onderneming zijn al wel lekker blijven hangen. 2-0

Waardevol en waardevast

Videocontent op je website behoudt zijn waarde. Het laat je bedrijf, product, dienst en merk zien. Alleen als beeld en spraak perfect zijn afgestemd door een videoproducent kun je een verpletterende indruk achterlaten. Het filmpje gaat lang mee en behoudt daarmee zijn waarde! IDEAAL om er meer mee te doen. 3-0

Meer doen met video op je website

Deelbaar op social media. Of course! Waardevast op je website en waardevol door de film te delen op je sociale media. Neem het op in je contentstrategie en behaal maximale voordelen. Gebruik social media als voordeur voor de bezoeker van je website. Het bereik op social media is enorm en het percentage bezoekers van je website stijgt. 4-0.

Overtuigend winnaar

Maar vergeet niet! Online videomarketing is een onderdeel van je communicatie. Net zo goed als je website, nieuwsbrief, bedrijfsmagazine, social media activiteiten etc. is een video een schakeltje binnen het geheel van alle communicatie-uitingen. Zorg dus dat, net als de rest van je uitingen, ook de video op je website perfect verzorgd is. Pak die winst.

Ahum…. Hier zijn wij. Kijk even wie we zijn en wat onze aanpak is bij het maken van goede videocontent voor je website.