Video marketing kan je helpen opvallen tussen de waarschijnlijk vele concurrenten in je niche. Creëer een connectie tussen jezelf en potentiële afnemers en verkoop uiteraard meer. Door gebruik van video heb je meer kans op conversie. Het gebruik van video zorgt voor 63% meer klikken dan geen gebruik van video in je e-mails. Ontdek hoe jij gebruik kan maken van video in jouw mails en hoe je het het beste instelt.

Mensen krijgen steeds meer en meer marketing mails van bedrijven. Zonder unieke marketing uitingen is het heel moeilijk om nog klanten te bereiken via e-mail, zonde van je geld toch? Hoe kan je het nou echt waard maken? Video in je mail implementeren is de key! Lees verder om er meer over te weten te komen!

Video is de brandstof van je e-mail marketing. Een video toevoegen aan je mail is het nieuwe posters plakken. Wat het doet is: het verhogen van geopende e-mails, door klikken en conversie. Daarnaast grijp en behoud je beter de aandacht van de ontvanger.

Wat is video e-mail marketing?

Video e-mail marketing is precies zoals het woord het uitlegt. Het is het toevoegen van video aan je e-mails, uiteraard om boven je concurrentie uit te steken in de inboxen van je potentiële klanten. 

E-mail is al jaren een van de meest levensvatbare manieren van marketing. Iedereen heeft wel een e-mailadres en zal deze ook nog heel wat jaren gaan gebruiken. Het medium heeft ook vele voorspellingen van uitsterven weten te overleven. Hoe kon dat? Omdat het een indrukwekkend krachtig medium is. 

Video versterkt simpelweg de kracht van een mail.

Het gebruik van video is een van de beste manieren om je marketing conversies een boost te geven. Video’s zijn intrigerend en ze maken het voornaamste marketing kanaal effectiever en zorgen voor een betere connectie. 

De term ‘video e-mail marketing’ laat het lijken alsof het heel wat anders is dan normale e-mail marketing, dat is niet waar. Het woord video versterkt de e-mail. Een waarde toevoegende toevoeging waar kijkers van houden. Het wekt meer interesse dan een normale e-mail.

Voordelen van video e-mail marketing.

Het gebruik van video in je e-mail geeft je de beste kans om je publiek te bereiken en kliks te genereren. Het legt binnen een oogwenk uit wat er allemaal in je mail verteld wordt. Hierdoor is je publiek sneller geneigd verder te lezen en uiteindelijk door te klikken naar je landingspagina. Het maakt het voor de ontvanger dus allemaal makkelijker. Video’s in je mails laat informatie op de kijker over komen zoals tekst of foto op geen enkele manier kan. Zeker in B2B marketing, waar potentiële kopers interessante dingen willen zien maar zoveel op zich af krijgen dat het niet te onthouden is. Behalve met video dus!

Statistieken van video e-mail marketing

  • Verhogen van openen: het woord ‘Video’ kan het openen van een mail verhogen met 19%
  • Verlagen van kosten: video’s kunnen je kosten verlagen met 19% per lead.
  • Verhogen van omzet: meer dan 63% van de doelgroep zijn waarschijnlijker een sale en 65% van de leidinggevenden zijn waarschijnlijker een klik naar je website wat weer kan resulteren in een offerte en uiteindelijk sale.
  • Verbeteren SEO: video’s in mails verhogen websiteverkeer wat impact kan hebben op de SEO en aantal klikken. Video gebruikers krijgen gemiddeld 41% meer zoek- en websiteverkeer dan non-video gebruikers.
  • Verhogen van klikken: embedded videos kunnen het doorklikken in een mail verhogen met 50%

Dat is niet alles! Wanneer je video’s maakt of laat maken voor je e-mails dan bouw je tegelijkertijd een archief op met beeldmateriaal die je op andere media kan plaatsen zoals je website of een sociaal medium.

Hoe voeg je zo’n video toe?

Zeggen dat je een video toevoegt klopt niet helemaal. Het is eigenlijk een thumbnail toevoegen die weer doorlinkt naar je website. Waarom is dat dan zo en niet rechtstreeks in je mail? Nou, het heeft te maken met de e-mail providers die het lastig maken om een video rechtstreeks af laten spelen in een mail. Dit doen ze om hun servers zo min mogelijk te belasten. Maar het heeft voor jou als zender ook voordelen. De mail is bij de kijker sneller geladen, dat levert gemak op. Daarnaast zorgt het weer voor een extra klik naar je website, wat weer goed is voor je SEO waardoor je weer een stukje dichterbij de #1 plaats staat op google. 

Waarom het ook goed is dat je je video door linkt in plaats van het rechtstreeks plaatsen in je mail is zodat het af te spelen is op elk apparaat, op elke manier en via elke e-mail provider.

Video Personaliseren

De beste video naar je potentiële klanten toe is natuurlijk een gepersonaliseerde video. In zo’n video laat je de klant in een klap thuis voelen en geef je ook nog eens het gevoel dat je echt tegen de klant praat. Kijk naar de onderstaande video voor zo een voorbeeld. Deze video is door ons gemaakt. Wil je nog meer cases zien? klik dan hier!

 

 

Wil jij ook zo’n toffe video? Neem dan nu contact op!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.