Trainingsvideo’s, talking heads, livestreaming en-/of animatie. De een marketingtechnisch nog efficiënter dan de ander. Maar wat doen deze trends? Zijn het wel trends of is dit vanaf nu de nieuwe standaard. In deze blog vertellen we je meer over de ‘’trends’’ van het huidige jaar en hoe jij die het best kan inzetten!

Livestreaming 

Livestreaming! Iets wat je niet hebt kunnen missen in het jaar 2020. Een geweldige oplossing voor de mobiele beperkingen die hadden vanwege de maatregelen. Maar wat is het dan precies? Een livestream is bijna hetzelfde als een live televisie uitzending maar dan uitgezonden op internet in plaats van TV. Een oplossing die op verschillende manieren in te zetten is. Je kunt met bestaande evenementen een nog groter publiek bereiken dan je al deed. Daarnaast biedt het de mogelijkheden om tot nieuwe interessante verdienmodellen te komen. 

Waarom LIVE?

Een livestream biedt de mogelijkheid om een evenement, training of concert op hetzelfde moment te delen met jouw publiek wereldwijd. Met een livestream vergroot je je online bereik en krijgt jouw publiek over de hele wereld toch de mogelijkheid om je evenement bij te wonen. Livestreams worden onder andere ingezet voor:

 • Talkshows
 • Trainingen
 • Congressen (Seminar/webinar)
 • Vergaderingen
 • Evenementen 

Trainingsvideo’s

Het doel van trainingsvideo’s is om de kijker iets te leren. Je kunt je personeel met het gebruik van trainingsvideo’s opleiden, een theorie overbrengen op studenten/personeel of nieuwe en-/of bestaande klanten informeren. Zoals je ziet is er met deze drie methoden al heel wat te maken aan videomateriaal. Zelf heb je vast ook al een trainingsvideo gezien. Viel die in deze categorie?

Binnen deze methoden kun je gebruik maken van:

 • Animatie
 • Video
 • Video en animatie

Animatie

Animatie, animatie, animatie! Zeg het hardop! ‘’Animatie, animatie, animatie!’’

Je kan heel veel met animatie. Animatie/explanimation maakt je video zo veel interessanter en duidelijker dan die wellicht al is. Van een totale instructievideo animeren tot een talking head met animaties om te laten zien waar de spreker over praat. Laat teksten en afbeeldingen bewegen in je video of maak van je video een film. Animaties zijn perfect om de look en feel van je video aan te vullen. Je kan animatie toepassen in talloze soorten video’s:

 • Sales
 • Instructie
 • Whiteboard
 • Interne communicatie
 • Bedrijfsconcepten

Bekijk hieronder een deel van de door ons gemaakte Thuisbezorgd instructievideo voor bezorgers.

 

Instructievideo’s

Op het moment van schrijven worden instructievideo’s meer dan ooit gemaakt en dat is voor de tijd van nu logisch. We hebben het afgelopen jaar op grote schaal leren communiceren op afstand. Zowel de klant als het personeel heeft gebruik kunnen maken van handige instructievideo’s. We zijn er daardoor ook achter gekomen dat er verrassend veel mogelijk is met instructievideo’s. In sommige gevallen nog meer dan met andere manieren van videocommunicatie. Er zijn drie handige vormen van instructievideo’s die je móet kennen:

Gepersonaliseerde instructievideo’s

Instructievideo’s doen het het best als ze zijn perfect aansluiten op de kijker, of dit één kijker is of een groep kijkers met dezelfde vraag aan informatie. In het geval dat jouw bedrijf zogenoemde ‘’tailored products’’, in de nederlandse taal, op maat gemaakte producten, verkoopt kan het handig zijn om daaraan een gepersonaliseerde instructievideo toe te voegen. 

Interactieve instructievideo’s

Met interactieve instructievideo’s ga net een stuk verder dan een video personaliseren. Met deze vorm van instructievideo’s kan je klanten of personeel met verschillende behoeften aan informatie in een interactieve instructievideo de informatie geven die ze wensen te ontvangen. 

Deze combinatie van instructies geven en daarnaast ook een vrije keuze in te ontvangen informatie is voor de kijker heel interessant en daarmee de potentie voor betere resultaten.

Microlearning (snack) instructievideo’s

Geen uren durende e-learning methodes of cursussen maar korte doelgerichte instructievideo’s. Inzetbaar als een serie reeks of als individuele video.  

Bedrijven, het onderwijs en andere informatie verschaffende instellingen kunnen met deze instructievideo’s snel uitleg geven aan de kijker. Met deze video’s behoud je de aandacht van de kijker en houd je de focus op het onderwerp van de video scherp. Er is daarnaast niet altijd veel tijd nodig om iets uit te leggen. Een instructie voor het gebruiken van bijvoorbeeld handzeep hoeft maar een seconde of 10 te duren. 

Kortom

Dat het trends zijn dat is zeker! Of het de standaard wordt? Hoogstwaarschijnlijk.

We zijn er allemaal zo gewend aan geraakt en we zien nu in dat het toch hele handige middelen zijn om veel informatie aan je ontvanger door te geven. Voor welk doel dan ook zijn deze (nu nog) trends altijd handig en efficiënt. Wil jij ook zo een video of misschien wel een livestream van een presentatie? Neem dan nu contact op!