Video marketing voor makelaars kan je helpen opvallen tussen andere makelaars. Creëer een connectie tussen jezelf en potentiële kopers en verkoop uiteraard meer woningen of panden.

Zoals iedereen die ooit een pand zocht weet je dat je via foto’s niet echt een reëel beeld krijgt van hoe het er uit ziet. De kopers en/of huurders weten dit ook. Foto’s alleen kunnen het gevoel wat je mee hoort te krijgen van het pand niet helemaal mee geven. Hoe het licht valt, hoe de buurt is of het karakter van het pand. Als jouw pand hierin boven alle andere panden uitsteekt moet je dit laten zien. Door vastgoed video’s te gebruiken.

Vandaag de dag beginnen meer dan 44% van de toekomstige huurders/eigenaren hun zoektocht op het internet. 73% van de makelaars die video gebruiken verkopen meer dan die geen video gebruiken. De helft laat weten dat vastgoed video marketing een groot deel van hun strategie. 

 

Wat maakt video zo effectief voor makelaars? 

 • Het legt het beeld beter uit: Het is makkelijker het gevoel van ruimte/diepte mee te geven.
 • Bespaart tijd: Eenmaal de video’s gemaakt zijn kunnen ze gedeeld worden en kan je eventueel op maat gemaakte introducties eraan toevoegen zodat oude video’s weer als nieuw voelen.
 • Genereert meer conversie: Videoberichten op social media worden 40% meer bekeken en resulteren in 37% meer clicks. Dit resulteert in 3 keer meer conversie dan een bericht of advertentie met alleen foto’s.
 • Beantwoord vragen: Met video zie je meer dan met foto. Hiermee kan je dus op voorhand al vragen beantwoorden door middel van een voice-over, interview of beelden van de aanwezige faciliteiten. 

Video is ook nuttig voor makelaars met een specifieke rol:

 • Verkoopmakelaars: Laat je verkoop object zien op de best mogelijke manier
 • Aankoopmakelaars: Trek leads aan met een videoboodschap
 • Aannemers: Laat zien wat je kan, verkoop sneller.
 • Architecten: Laat je project zien zoals het gezien hoort te worden.
 • Inspecteurs: Leg uit en leg vast.

 

Wanneer zou ik een videoproductiebedrijf in moet huren?

De vuistregel is ‘doe het zelf totdat je het niet meer kan’. Smartphone video’s zijn makkelijk zelf te maken maar zijn meestal minder mooi en halen nooit het beste uit je pand. Vooral in vergelijking tot wat een makelaar die wel een videoproductiebedrijf inhuurt heeft. 

Met dat gezegd te hebben, er is een moment van professionele videografie. Dat moment is altijd! Voor een high-end object verwachten kopers niets minder dan het beste van het beste. Dat is op z’n minst een hele mooie video. Voor de reguliere panden kan je video juist weer gebruiken om het te onderscheiden van andere reguliere panden.

Verschillende soorten vastgoed/makelaars video’s

 • Voorstel video’s

Stel je voor in een video. Hierbij geef je antwoord op de vragen die potentiële/toekomstige kopers hebben over jou of jouw bedrijf. Waar je voor staat en wat je geschiedenis is kan je hier in een makkelijk te begrijpen video vertellen.  

 • Social Media video’s 

De tijd waar we nu in leven gebeurt voor meer dan 75% op het internet. Bekijk zo’n situatie voor jezelf. Wat eten we vanavond? Internet. Hoe kom ik op locatie A? Internet. Welke dag was het op 20 januari 1867? Internet. 

Dagelijks besteden we meer tijd op social media dan dat we naar de tv kijken. Gemiddeld zo’n 3 uur en 20 minuten. Vast en zeker dat je daar meer bekijks en uiteindelijk clicks krijgt dan via de ouderwetse televisie.

 • Buurtgevoel video’s 

Laat zien hoe de buurt van je te verkopen object aanvoelt. Dit laat mensen snel warm lopen op wat het huis en de omgeving nog meer te bieden hebben.

 • Video rondleidingen

In deze video laat je dan echt zien wat voor moois je te verkopen hebt. Laat alle mooie, interessante en handige punten aan het object zien.

Hoe maak je een vastgoed video die verkoopt?

Gebruik de juiste apparatuur

Je kan veel doen met alleen een mobiele telefoon en een mooie aankleding maar wanneer je een video wilt van hoge kwaliteit zul je met veel meer dan alleen een telefoon aan moeten komen. Denk dan aan een professionele camera, verschillende lenzen, audio opname apparatuur en eventueel een gimbal.

Gebruik het grootste gedeelte van je tijd aan pre-productie

Hoe meer tijd je besteed aan de productie hoe soepeler het project loopt. Het bedenken hoe je de aankleding wilt hebben, besluiten wat je in je precies in je video wilt hebben en ook wat niet. Een shotlist, een productieschema etc. 

Schrijf een script maar hou je er niet aan…

Het grootste punt van een vastgoed video is het laten zien van de karakteristieke punten van een object. Schrijf een script en weet de boodschap maar tijdens het opnemen, leg dan dingen uit in je eigen woorden op een natuurlijke manier.

Gebruik muziek

Muziek is een groot begrip in video’s. Ze zijn er altijd maar vallen niet op. Wat ze wel doen is het juiste gevoel geven aan de kijker. Drukke hardcore of hele rustige klassieke muziek zit heel veel verschil in, ook brengt dit meestal niet het gevoel over wat je wilt bereiken met je video. Gebruik dus subtiele achtergrond muziek die past bij het pand en de boodschap die je wilt overbrengen op de kijker.

Al met al is het dus het makkelijkst, handigst en het mooist om een video te laten maken door een videoproductiebedrijf! Het bespaart tijd die je beter kunt steken in het rondmaken van de deal met de kopers van het pand die je in de video hebt laten zien.

Kijk even wie we zijn en wat onze aanpak is bij het maken van goede vastgoed video.

 

Wil jij ook zo’n toffe video? Neem dan nu contact op!

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier zorgvuldig in om direct contact met ons op te nemen.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.