Waarom zou een bedrijf leadgeneratie inzetten? Hier zijn verschillende redenen waarom:
- Verhoging van de pipeline van verkoopkansen: Leadgeneratie stelt een bedrijf in staat om zich te richten op leads die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de producten of diensten die worden aangeboden. Hierdoor neemt de kans op conversies toe.
- Identificatie van nieuwe markten: Door leads te verzamelen uit verschillende bronnen, kan een bedrijf nieuwe markten identificeren die voorheen onbekend waren. Hierdoor ontstaan nieuwe kansen en potentiële klanten die voorheen niet zichtbaar waren.
- Verbetering van de Return on Investment (ROI): Gerichte leadgeneratie kan de ROI verhogen door zich te richten op de juiste groepen leads en deze effectief te benaderen.
- Kostenbesparing: Door leadgeneratie te automatiseren, kan een bedrijf tijd en kosten besparen bij het verzamelen van leads en meer tijd besteden aan andere belangrijke werkzaamheden.
- Verzameling van gegevens: Leadgeneratie helpt bij het verzamelen van gegevens die kunnen worden gebruikt om marketingstrategieën te optimaliseren en beter in te spelen op de behoeften en interesses van potentiële klanten.
Kortom, het inzetten van leadgeneratie kan een bedrijf helpen om meer potentiële klanten te identificeren en te benaderen, de ROI te verbeteren en kosten te besparen, en waardevolle gegevens te verzamelen voor het optimaliseren van marketingstrategieën.
Waarom een videocampagne ?
Vroeger ging je video gemakkelijker viraal, je postte het op Facebook en het ging als een lopend vuurtje het hielp ook nog om al je vrienden en collega’s dit te laten liken en reageren en je raakte weer nieuwe doelgroep. Tegenwoordig is het een stuk lastiger om organisch het bereik te behalen wat voorheen wel mogelijk was. Daarnaast hoefde je, je ook niet druk te maken om de verschillende formaten, welke formaten werken er het beste? Hoeveel seconde mag een video duren? Kortom, je hebt geen grip meer op het bereiken van je doelgroep of überhaupt het bereiken van een doelgroep.
Waarom een videocampagne als Leadgeneratie?
Een videocampagne kan een zeer effectieve manier zijn om leadgeneratie toe te passen. Hier zijn enkele redenen waarom:
- Visuele impact: Video’s kunnen een krachtige visuele impact hebben op potentiële klanten, waardoor ze meer geïnteresseerd raken in het product of de dienst die wordt aangeboden. Het gebruik van beeld en geluid kan ook helpen om de boodschap beter over te brengen en de aandacht van de kijker vast te houden.
- Emotionele connectie: Video’s kunnen helpen om een emotie te creëren bij de kijker, wat kan leiden tot een sterkere connectie met het merk of product. Dit kan de kans vergroten dat de potentiële klant daadwerkelijk overgaat tot aankoop.
- Versterking van de branding: Door een consistente branding in de video te gebruiken, kan een bedrijf de naamsbekendheid en merkherkenning versterken bij potentiële klanten. Dit kan leiden tot een hogere mate van vertrouwen en loyaliteit.
- Analyse van het gedrag van de kijker: Video’s kunnen worden geanalyseerd om inzicht te krijgen in het gedrag van de kijker. Hiermee kan een bedrijf waardevolle gegevens verzamelen over wat werkt en wat niet werkt in de video, waardoor de campagne geoptimaliseerd kan worden.
- Grotere kans op virale verspreiding: Video’s hebben een grotere kans op virale verspreiding op sociale media en andere online platforms. Hierdoor kan een bedrijf meer potentiële klanten bereiken en de leadgeneratie verder vergroten.
Op de vraag heeft organisch posten nog wel nut?
Zeker, je moet het beide doen, zowel betaald als organisch. Want gratis bereikte mensen zijn altijd mooi meegenomen. Daarbij moet je wel nog rekening houden met de juiste formaten op de verschillende platforms. Zo werkt bijvoorbeeld op Facebook & Instagram 9:16 (verticaal) & 1:1 (vierkant) het beste en weer op Linkedin 16:9 (landscape).
Hoe start je een betaalde video campagne?
- Defineer je doel: zonder een duidelijk doel voor ogen wordt het niet tastbaar en meetbaar wat cruciaal is voor een campagne.
- Defineer je doelgroep: weet voor wie je de campagne maakt, dit zorgt ervoor dat je de juiste vorm en stijl kan communiceren naar je doelgroep.
- Kies een vorm: nu je de doel en doelgroep kent blijven er verschillende vormen als het goed is over waar je uit kunt kiezen die bij jouw merk of bedrijf past.
- Content: Creeer de content zelf of laat de content ontwikkelen.
- Start doelgerichte advertenties: op basis van je doel zal je daaraan een ad-spend budget moeten koppelen, mocht je hierover advies willen hebben neem contact op met een van onze marketeers.
- Optimaliseren en doorontwikkelen: het is belangrijk om tussentijds bij te sturen zodat je niet te veel onnodige kosten maakt.
Hoe zou een videocampagne als funnel* eruit kunnen zien?
We nemen je mee in de volgende stappen van de customer journey tot een mogelijke funnel.
– Brandmovie omzetten naar een brand awareness (30 seconden +-).
– Employer video, laat je personeel of klanten mooie verhalen delen over je product / dienst (30-60 sec).
– LEAD generatie, nu is het tijd om met de vergaarde data je potentiële klant/werknemer binnen te halen. Dit kan zijn; download onze brochure, plan een proefrit in bij onze dealer etc.
* Een funnel is een marketingterm die de reeks stappen beschrijft die een potentiële klant doorloopt voordat hij of zij een aankoop doet of een bepaalde actie onderneemt.
Wat zou de content kunnen zijn?
– Brandmovie; laat hiermee in een pakkende video je bedrijfscultuur zien.
– Online Commercials; Laat hiermee op een verkopende manier je product of dienst zien. Dit zijn over het algemeen de nog mooiere en grotere producties.
– Social video’s; Dit zijn kortere video’s, vaak ook goedkoper geproduceerd bedoeld om veel van te posten.
– Employee branding; Dit zijn over het algemeen net wat langere video’s waarbij je in een duidelijke video laat zien waarom hij of zij bij de organisatie moet komen. Vaak worden er hier wel weer andere formaten voor gemaakt, die weer beter in te zetten zijn voor de campagne.
Kortom, een betaalde videocampagne kan zeer effectief zijn als je de juiste stappen neemt en de campagne goed monitort en optimaliseert. Zorg ervoor dat je duidelijke doelen en doelgroepen hebt, kies de juiste vorm en plaatsing van de video en beheer je budget en tijdsbestek zorgvuldig.