Wat is een commercial?

Je kent ze wel van televisie. Opvallende reclamespotjes die in je hoofd blijven zitten. Een commercialis een korte film die bedoeld is om de kijker te verleiden tot een bepaalde actie, zoals het kopen van een product of dienst. Meestal heeft een commercial een winstoogmerk, maar dat hoeft niet. Je kunt ook mensen ertoe zetten om ergens aan deel te nemen. Wat je in ieder geval moet bereiken is om een verpletterende indruk te maken in een zeer kort tijdsbestek. Achter een reclamefilm zit vaak heel veel denkwerk en een creatief concept.

Waarom een commercial laten maken?

Vergroot je naamsbekendheid en genereer nieuwe klanten. Een commercial behoudt zijn waarde en is meerdere keren in te zetten (herhaling is de kracht van reclame). Maar er is meer. Commercials of reclamespotjes worden ook op internet ingezet. Daar is jouw doelgroep natuurlijk ook aanwezig! Word zichtbaar en herkenbaar voor al jouw toekomstige klanten! Bekijk hier onze commercials.

Commercials op internet

Veel mensen kijken televisie, dus een commercial op tv zal zeker een groot publiek bereiken. Maar denk ook aan commercials op internet, YouTube, Vimeo en andere video-opslag websites. Wist je dat deze commercials, als je een online marketingstrategie inzet, een nóg groter bereik binnen de doelgroep kunnen hebben? Dat is bijvoorbeeld het geval bij de commercials die beginnen voordat je eindelijk het aangeklikte filmpje op YouTube kan afspelen.

Commercial op social media

Is een commercial op social media dan niet hetzelfde als een social video? Niet helemaal, een commercial wordt specifiek in een videoformaat gemaakt voor televisie, de beeldkwaliteit is
maximaal. Een commercial kan natuurlijk wel op de social media kanalen worden ingezet. Een social video kan in een lagere beeldkwaliteit al heel tof zijn en kan soms nog korter zijn, maar is niet geschikt voor op tv.

Het maken van een social video is gemakkelijker én goedkoper. Misschien iets voor jouw bedrijf? Lees meer over social video.

Wil je een commercial laten maken of meer weten over de mogelijkheden met video op internet? Vraag het aan de producenten van Beeldspraak!

Communiceer jouw boodschap kort en krachtig met een commercial.

Waarom Beeldspraak?

  • Creatief team
  • Expertise in huis
  • Gaat voor een 100% tevreden klant
  • Breed inzetbaar, ook voor aftermovies, infomercials, bedrijfsfilms, videoclips etc.
  • En ze maken uiteraard videoproducties met impact, spraakmakend dus.